Actualitate

La mulți ani, Ion Suruceanu! Interpretul de muzică ușoară împlinește 73 de ani

Interpretul de muzică ușoară, Ion Suruceanu, numit și „Celentano de Moldova”, astăzi, 9 septembrie, își sărbătorește ziua de naștere. Artist al Poporului, deținător al Ordinului Republicii, a ajuns la frumoasa vârstă de 73 de ani, scrie Realitatea.md.

Ion Suruceanu s-a născut în 1949, în satul Suruceni, raionul Ialoveni. Interpretul și-a început activitatea profesională în 1968, în calitate de solist al formației vocal-instrumentale ”Noroc”, condusă de Mihai Dolgan, în care a activat până în anul 1970. Ulterior, a activat în diferite colective muzicale. A fost interpret al Ansamblului de muzică ușoară ”Bucuria”(1970-1973), al formațiilor ”Contemporanul (1974) și ”Real” (1990-1993) și a colaborat cu Orchestra de muzică simfonică și de estradă a Radioteleviziunii Naționale (1974).

De asemenea, Ion Suruceanu a fost implicat și în viața politică din țară. La alegerile parlamentare din 1994 a candidat pe lista Partidului Democrat Agrar şi devine deputat în Parlamentul Republicii Moldova, deţinând funcţia de vicepreşedinte în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, cultură şi mass-media. Datorită aportului considerabil adus ţării în domeniul muzicii, în 2004, Ion Suruceanu este decorat cu „Ordinul Republicii”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *