Timpul Local

La Nisporeni va fi sfinţită Crucea Mântuirii Neamului Românesc

Slujba de sfinţire a Crucii, Capelei şi Clopotniţei, precum şi inaugurarea oficială a Complexului – vor începe la ora 16.00, pe Dealul Zghihara, înălţime care domină Nisporenii dinspre răsărit. La ora 20.00, pe stadionul din localitate, va avea loc momentul solemn Aprinderea Luminilor Crucii, urmat de un concert.  

Invitat să participe la slujba de sfinţire, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a binecuvântat în această misiune pe ÎPS Petru, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, ÎPS Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, PS Corneliu, Episcop al Episcopiei Huşilor.

La eveniment au fost invitaţi deputaţi din Parlamentul R. Moldova, care fac parte din AIE, preşedintele interimar al R. Moldova şi preşedintele Parlamentului, prim-ministrul, membri ai Guvernului, alte personalităţi publice din R. Moldova şi România.

Crucea Mântuirii Neamului Românesc are o înălţime de 35 de metri şi este instalată la o înălţime de 316 metri deasupra nivelului mării. Sistemul de iluminare este bazat pe LED-uri – o ultimă realizare tehnologică în domeniu. Sistemul este compus din diode emiţătoare de lumină de înaltă fiabilitate. Lungimea emiţătoarelor de lumină montate pe toate cele patru laturi ale Crucii este de 140 m.

Proiectul a fost iniţiat cu ani în urmă şi adus la finalitate prin contribuţia numeroasă şi generoasă a populaţiei din R. Moldova şi România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *