Infrastructură

La o întrevedere cu ministrul Transporturilor, Pirkka Tapiola a subliniat necesitatea de a accelera reconstrucția drumurilor din R. Moldova

În cadrul discuțiilor s-a făcut o trecere în revistă a proiectelor de infrastructură a drumurilor naționale demarate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Astfel, Ministrul Iurie Chirinciuc a mulțumit dlui Pirkka Tapiola pentru suportul acordat Republicii Moldova, și în mod special, în domeniul infrastructurii drumurilor.

Pirkka Tapiola a menționat despre creșterea numărului de proiecte din domeniul infrastructurii drumurilor, dar s-a referit și la necesitatea accelerării progresului de implementare al acestor contracte. Ministrul Iurie Chirinciuc a precizat ca pe anumite sectoare de drum sunt înregistrate întârzieri în executarea lucrărilor, fapt pentru care unele companii de construcții sunt penalizate, iar cu acele companii care nu se vor mobiliza și nu vor accelera progresul vor fi reziliate contractele. Ministrul a mai menționat că un exemplu în acest sens este rezilierea unui din cele trei contracte de reabilitare a drumului M3 Chișinău-Giurgiulești, semnate cu compania Pa&Co. În acest mod, toți antreprenorii care intră pe piața RM trebuie să înțeleagă că este nevoie să vină cu o abordare diferită decât cea care a existat până la venirea domniei sale la conducerea ministerului.

În acest context, Ministrul Transporturilor a dat asigurări că în scurt timp cetățenii vor simți reformele inițiate de minister și instituțiile sale subordonate. În contextul celor menționate a fost invocată necesitatea prelungirii termenului grantului oferit pentru construcția drumului de ocolire a orașului Ungheni, care va face conexiune cu autostrada Târgul-Mureș-Iași-Ungheni printr-un pod rutier amplasat în satul Zagarancea.

Uniunea Europeana a oferit 25 mil euro pentru construcția drumurilor de ocolire al orașului Vulcănești și Ungheni, dar și a satului Bahmut, de pe traseul Chișinău-Ungheni. 

realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *