Spectacole

La Odesa s-a desfășurat un spectacol în cadrul Festivalului „Mărţişor”

Evenimentul s-a desfăşurat la Teatrul de Operă din Odesa. Secretarul I al Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina, Aurelian Dănilă a menţionat că Mariana Bulicanu a excelat în rolul Violetei din opera „Traviata” de G. Verdi.

Potrivit sursei citate, pe lîngă solişti, la succesul reprezentaţiei a contribuit şi orhestra condusă de dirijorul şef al Teatrului de Operă din Odesa, Artistul Poporului din R. Moldova Alexandru Samoilă.

„Publicul prezent în sală, printre care au fost şi reprezentanţi ai comunităţii moldoveneşti, au aplaudat călduros protagoniştii spectacolului, inundînd scena cu buchete de flori”, a precizat Aurelian Dănilă.

Sărbătoarea muzicii şi primăverii a fost marcată şi de Comunitatea moldovenească din regiunea Odesa, printr-un amplu concert, care a a avut loc pe 6 martie, în satul Orlovka, raionul Reni. În cadrul Festivalului „Mărţişor” au fost prezentate cîntece şi dansuri populare în interpretarea ansamblurilor de copii şi de maturi.

Aurelian Dănilă a specificat pentru agenţie că Festivalul a avut un caracter vădit internaţional, dat fiind faptul că au participat şi colective artistice de amatori din localităţi ucrainene, bulgare şi găgăuze. Colectivele participante s-au învrednicit de diplome de onoare şi de seturi de cărţi, care au fost înmînate de Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al R. Moldova în Ucraina, Ruslan Bolbocean, şi preşedintele Asociaţiei comunităţii moldoveneşti din Ucraina, Anatol Fetescu.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *