Actualitate

La pescuit în perioada de prohibiție pe lacul Beleu

Aceștia au recunoscut că știau de restricțiile impuse în perioada de prohibiție și sancțiunile prevăzute, însă nu i-a oprit în săvârșirea ilegalității. O barcă, 1200 metri de plase şi 25 kg de peşte, găsite la moldoveni au fost ridicate și transmise, conform competențelor, Serviciului Piscicol în vederea continuări cercetărilor.

Cazul a avut loc în dimineața zilei de 22 mai. Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Brânza a observat pe lacul Beleu o barcă, în care se aflau două persoane. La solicitarea polițiștilor de frontieră, persoanele au revenit la mal, unde au fost identificate ca locuitori ai satului Slobozia Mare, raionul Cahul, cu vârste de 30 și, respectiv, 35 de ani. Până la depistarea acestora, bărbații reușiseră să prindă, cu ajutorul a 16 plase tip monofilament, 25 de kg de pește de diferite specii.

Reamintim că angajaţii Poliţiei de Frontieră participă, alături de alte instituţii abilitate ale statului, la asigurarea protecţiei fondului piscicol natural, prin prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal. Pe durata perioadei de prohibiţie, poliţiştii de frontieră își amplifică acţiunile fiind conştienţi de consecinţele grave urmare a braconajului în apele de frontieră.

Sursa: http://border.gov.md/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *