Politică

La runda de negocieri 5+2 părţile vor încerca să găsească un compromis

Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru conflicte, ambasadorul Andrei Deşciţia, care efectuează o vizită de două zile în Republica Moldova, şi-a exprimat speranţa că la runda de negocieri se vor găsi compromisuri la această iniţiativă a Chişinăului, care îngrijorează Tiraspolul, informează IPN.

Andrei Deşciţia a spus, într-un briefing de presă la Chişinău, că Tiraspolul este îngrijorat că instalarea acestor puncte de control va limita circulaţia cetăţenilor din stânga Nistrului. „Sperăm că aceste proceduri nu vor împiedica libera circulaţie. Noi facem tot posibilul pentru ca aceste îngrijorări să fie auzite până la implementarea noilor reguli”, a mai spus ambasadorul.

La Chişinău, ambasadorul s-a întâlnit cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Natalia Gherman, şi cu negociatorul principal din partea Moldovei, Eugen Carpov. Iar în cadrul vizitei la Tiraspol, Andrei Deşciţia s-a întâlnit cu liderul transnistrean, Evghenii Şevciuk, şi cu negociatorul principal din partea regiunii transnistrene, Nina Ştanschi.

Runda de negocieri 5+2 va avea loc pe 3 octombrie la Bruxelles. 

TIMPUL.MD via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *