Politică

La sărbătorirea creștinării Rusiei Kievene, Putin și Ianukovici abia de s-au putut răbda unul pe altul

Prin urmare, Vladimir Putin, a sosit la Kiev, nu pentru a discuta cu Victor Ianukovici, și nici pentru a-l convinge pe acesta să se alăture Uniunii Vamale. Scopul principal al lui Putin a fost de a ieși în evidență pe fonul patriarhilor și a-l lăsa pe Ianukovici în umbră. Puțin mai târziu, la Sevastopol, acesta iarăși s-a remarcat pe fonul corăbiilor și al președintelui Ucrainei. Este clar că atitudinea lui Putin nu putea să nu-l aducă în pragul mâniei pe Ianukovici. Oricine în locul lui s-ar fi înfuriat.

Din această cauză, Putin și Ianukovici nu prea au avut ce discuta în timpul vizitei. Stăpânul și oaspetele s-au suportat cu greu și pentru că oaspetele s-a simțit ca la el acasă.

Dacă discuțiile ruso-ucrainene s-ar fi soldat cu succes, atunci Ministerul Dezvoltării Economice nu ar fi declarat public că Moscova a încălcat principiul de bază al Organizației Mondiale a Comerțului. Și nici Moscova nu l-ar fi alungat de pe piața rusă, pe unul dintre cei mai cunoscuți oligarhi ucraineni, care, de altfel, are legături de afaceri cu familia lui Ianukovici, și care, adesea a fost intermediarul dintre conducerea rusă și cea ucraineană.

Războiul comerțului care a izbucnit practic a doua zi după plecarea lui Putin, vorbește nu doar despre eșecul negocierilor, ci și despre înrăutățirea semnificativă a relațiilor bilaterale. Din cauza că Putin a încercat să le arate tuturor cine este stăpânul la această ceremonie, a fost o companie destul de neplăcută pentru președintele ucrainean. Putin a încălcat regula de bază – chiar dacă ești de primă importanță, totuși, ești oaspete la ceremonia care are deja un stăpân. Este clar că acesta a sosit anume pentru a încălca acest principiu, și nu pentru a discuta despre integrare.

Vitalii Portnicov

uainfo.org
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *