Social

La un pas de negocierile cu UE pe marginea vizelor

La 15 iunie, in cadrul sedintei Consiliului RM-UE, la Luxemburg, vor demara negocierile pentru obtinerea regimului liberalizat de vize, a declarat premierul Vlad Filat, dupa intrevederea cu membrii Misiunii Comisiei Europene de evaluare, care s-au aflat la Chisinau in perioada 1-3 martie. „Atasamentul Guvernului de la Chisinau fata de procesul pentru obtinerea regimului liberalizat de vize este foarte clar si noi vom depune toate eforturile ca la 15 iunie, 2010 sa demareze dialogul privind negocierile pe marginea acestui regim”, a spus, la randul sau, Joannes de Ceuster, membru al acestei misiuni.

Vlad Filat a spus ca pentru ca cetatenii RM sa beneficieze de dreptul de a circula liber in Uniunea Europene sunt necesare reforme profunde, pe care guvernul si le-a asumat. „Aceasta intrevedere este inceputul drumului de liberalizare a regimului de vize pentru cetatenii moldoveni, pe care il vom parcurge rapid si eficient”, a mentionat optimist premierul. Filat a precizat ca RM are nevoie de o foaie de parcurs si mizeaza pe asistenta expertilor europeni in implementarea corecta a pasilor privind liberalizarea regimului de vize.

Misiunea Comisiei Europene a intreprins o vizita de documentare si la Intreprinderea de Stat „Registru”, unde s-a familiarizat cu procesul de perfectare a pasapoartelor biometrice. Joannes de Ceuster a mentionat ca, in conditiile in care toate statele lumii tind sa asigure cetatenilor sai un nivel sporit de securitate, una dintre conditiile de baza ce va fi examinata in procesul de negocieri privind liberalizarea vizelor consta in asigurarea unui grad inalt de securitate al documentelor biometrice eliberate de tara candidat.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *