Social

La un pas de tragedie! O familie din Taraclia, s-a intoxicat cu monoxid de carbon: Două persoane, transportate la spital

Patru persoane, inclusiv doi minori, din satul Cairaclia, raionul Taraclia, au primit intoxicații cu monoxid de carbon emanat de la o soba din locuință, exploatată pe timp de noapte. Din fericire, incendiu în locuință nu s-a produs, însă doi membri ai familiei au avut nevoie de spitalizare.

Imediat, la fața locului au intervenit pompierii și medicii de pe ambulanță. În urma incidentului, angajații Serviciului de Asistență Medicală Urgentă au preluat la spital o femeie în vârstă de 44 de ani în stare gravă-stabilă și un minor de 16 ani în stare medie – stabilă. La moment, potrivit medicilor spitalului raional, starea persoanelor internate este stabilă, viața acestora este în afara oricărui pericol.

Alți doi membri ai familiei, un bărbat de 51 de ani și o fată de 16 ani, în stare satisfăcătoare au beneficiat de îngrijirile medicale necesare la domiciliu.

Circumstanțele cazului urmează a fi investigate de instituțiile de resort.

În context, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă repetat oamenii să respecte cu strictețe regulile de exploatare a surselor de încălzire, cum ar fi sobele alimentate cu combustibil solid și gazos.

„Pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, cetățenii sunt rugați să verifice starea acestora înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri și nereguli să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol. Totodată, specialiștii recomandă aerisirea sistematică a încăperilor și stingerea focului din sobe pe parcursul nopții. În situații de risc oamenii sunt rugaţi să apeleze Serviciul 112”, transmite reprezentanții IGSU.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *