Social

La un pas de tragedie! Un bărbat s-a ales cu leziuni după ce soba din locuința sa a explodat. Victima ar fi făcut focul cu coji de nucă

Duminică dimineața, la ora 11:15, un bărbat a avut de suferit după ce soba a explodat într-o casă de locuit din satul Drăgușenii Noi, raionul Hîncești.

Ulterior, la fața locului a fost trimis un echipaj de salvatori, care ajunși au stabilit că deflagrația s-a produs în urma aprinderii focului în soba cu coajă de nuci, dar și din cauza necurățirii coșului de evacuare a fumului, transmite Echipa.md.

Incendiul în casă nu s-a produs, iar bărbatul în vârstă de 36 de ani, care a încercat să aprindă focul în sobă a primit leziuni în regiunea capului. Persoana a primit îngrijiri medicale necesare la domiciliu fără de a fi necesară spitalizarea acestuia.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor necesitatea respectării regulilor de exploatare a sobelor alimentate cu combustibil solid, dar și a altor instalații de încălzit locuințele.

Salvatorii și pompierii recomandă ca înaintea utilizării, sobele să fie supuse unei verificări minuțioase. În cazul depistării unor defecțiuni în construcția sobei, acestea trebuie să fie fi înlăturate imediat.

Totodată, pompierii îndeamnă populația să nu aprindă focul în sobe cu lichide inflamabile, cum ar fi benzină, sau alte substanțe periculoase, dar și să nu folosească coji de nuci și alte materiale pentru încălzirea acestora. Mai mult, este indicat ca persoanele să nu obtureze canalele de ventilare, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe, pentru evitarea incendiilor sau intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii IGSU au intervenit în 27 situații de risc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *