Ungheni

La Ungheni ar putea fi construită o stație nouă de epurare

Staţia de epurare existentă la Ungheni ar putea ieşi din funcţiune în următorii 1-2 ani. Autorităţile oraşului susţin că au deja un studiu de pre-fezabilitate, o propunere de proiect care a fost făcută de specialişti austrieci. Costurile pentru construcţia unei staţii de epurare s-ar ridica la 7,5 milioane de euro.

„Am avut o întrevedere cu prefectul judeţului Iaşi, Dan Cârlan, unde am pus în discuţie o problemă stringentă – construcţia unei staţii de epurare la Ungheni. Staţia noastră de epurare este într-o stare foarte proastă şi nu poate fi reconstruită. Soluţia este construirea unei staţii noi”, a declarat pentru IPN primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros.

Primarul a menţionat că aceasta este o problemă stringentă atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru România. „În cazul în care nu vom avea o nouă staţie de epurare, vom fi nevoiţi să aruncăm apele noastre reziduale în râul Prut, care se revarsă în Dunăre, iar Dunărea, la rândul ei, se revarsă în Marea Neagră. De aceea, aceasta devine o problemă a întregii regiuni”, a adăugat primarul.

Cei doi oficiali au discutat şi despre posibilitatea de alimentare cu apă a malului stâng al Prutului de către o societate pe acţiuni română. Astfel, în regiunea localităţii Măcăreşti, ar putea fi organizată subtraversarea râului Prut din partea română către partea moldovenească. Acest proiect s-ar putea extinde pe întreaga regiune de-a lungul Prutului. 

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *