Politică

La următoarea întrevedere 1+1 Tiraspolul va avea un nou reprezentant

La întâlnirea de joi, 10 septembrie, în prealabil s-a convenit, ca următoarea întrevedere în formatul 1+1 să aibă loc la 25 septembrie la Chişinău, unde va participa noul reprezentant politic din partea Tiraspolului.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului pentru Reintegrare, la întrevederea din 10 septembrie a fost abordat subiectul maşinilor cu numere de înregistrare transnistrene. Există mai multe preocupări în acest context, atât faţă de problemele pe care le întâmpină deţinătorii mijloacelor de transport în cauză, cât şi faţă de evaziunea fiscală şi alte consecinţe negative generate de utilizarea vehiculelor cu numere transnistrene. Vicepremierul Victor Osipov a insistat asupra necesităţii de a relua activitatea grupului de lucru sectorial pentru transport auto pentru a definitiva o soluţie.

Cu referire la cazurile de reţinere pe aeroportul internaţional Chişinău a unor persoane străine, care au participat la manifestaţiile din 2 septembrie de la Tiraspol, Victor Osipov a reiterat poziţia autorităţilor moldoveneştii, care au acţionat în strictă conformitate cu normele dreptului internaţional şi legislaţia în vigoare, informând persoanele vizate despre motivele măsurilor care le-au fost aplicate. În acest context, reprezentantul Chişinăului a readus pe agenda discuţiilor chestiunea asigurării liberei circulaţii a cetăţenilor moldoveni în stânga Nistrului, inclusiv a demnitarilor de stat din Republica Moldova.

Reprezentanţii politici au ajuns la înţelegerea ca în timpul apropiat să fie convocate şedinţe ale grupurilor de lucru de specialitate, în cadrul cărora să se examineze un şir de probleme ce ţin de tarifele la transport, logistica transportării mărfurilor etc.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *