Ultima oră

Laborator modern de computere la UTM

Alexandru Oleinic, ministru al Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, a menţionat, la inaugurare, că "crearea unor asemenea condiţii pentru tineri este un pas important în dezvoltarea sectorului tehnologiilor informaţionale din Moldova şi ne bucurăm că UIT, prin dorinţa sa de a contribui la procesul educaţional şi prin politica sa în domeniul responsabilităţii sociale, a ales anume Republica Moldova".

Hamadoun I. Touré, Secretarul General al UIT, care se află într-o vizită de două zile în Moldova, a spus că salută faptul că ţara noastră a anunţat drept prioritate dezvoltarea sectorului tehnologiilor informaţionale. Potrivit oficialului UIT, Moldova va reuşi să atingă aceste scopuri în condiţiile în care dispune de voinţă politică, cadre bine pregătite şi instituţii capabile să pregătească specialişti noi.

Un laborator similar a fost deschis anterior la şcoala -internat din satul Vîsoka, raionul Soroca. Costul donaţiei UIT, pentru dotarea celor două laboratoare cu 28 de computere şi echipament adiţional, este de 20 mii de dolari americani.

Sursa: moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *