Social

Lacrimi la plecarea din sistem. Patru judecători au demisionat: CSM a acceptat cererile de demisie

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat în cadrul ședinței de marți, 2 mai, cererile de demisie onorabilă înaintate de 4 judecători. Unii au plecat cu lacrimi. Concomitent, CSM a acceptat cererile a 3 solicitanți de a fi înscriși pentru examenul de promovare și accedere în funcția de judecător, transmite Anticoruptie.md.

Astfel, în cadrul ședinței au fost examinate cererile de demisie înainte de judecătorii Tudor Andronic,  Natalia Clevadî,  Svetlana Garștea-Bria și Ludmila Caraianu, judecător la Curtea de Apel Comrat. 

Toți cei patru magistrați au depus cererea de demisie onorabilă. O parte din ei au menționat că au depus cererea de demisie din motive de sănătate. Magistrata Ludmila Carainu a fost emoționată până la lacrimi atunci când membrul CSM, Ion Guzun, a rugat-o să se răzgândească, precizând că sistemul pierde un profesionist, relatează sursa citată.

Cererile de demisie au fost acceptate cu vot unanim.

De asemenea, membrii CSM au examinat cererile solicitanților pentru eventuala numire în funcția de judecător. Din cele 4 cereri înaintate au fost acceptate doar 3, cele ale lui Adrian Boierescu, Rodica Chirtoacă și Valentin Titica.

Cererea Irinei Ghidirim pentru o eventuală numire în funcția de judecător nu a fost acceptată pentru că nu corespunde criteriilor. Mai exact, nu deține diploma de masterat, dar niciun alt act de confirmare a studiilor în domeniul dreptului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *