Bună Dimineața

Lasă totul baltă și mergi în vizită la părinți!

Într-o zi, chiar în preajma sărbătorilor, copiii bătrânului sunt informați că tatăl lor a murit. Doar atunci ei lasă toate lucrurile deoparte și merg să-l petreacă pe ultimul drum.

Într-un final, s-a adeverit că în acest mod bătrânul a decis să-și reunească întreaga familie, iar știrea despre moarte sa a fost de fapt o farsă. Acest spot a devenit atât de popular în toată lumea pentru că prezintă o realitate dură. Mulți moldoveni s-au regăsit în această poveste. O bună parte din populația țării noastre este plecată peste hotare. În goana după bani și în căutarea unei vieți decente, unii oameni uită de asemenea valori ca familia sau dragostea față de patrie și față de părinți. Sute de pensionari mor anual singuri, așteptăndu-și  odraslele de peste hotare să-i sune, iar mii de copii cresc fără unul sau ambii părinți. Întrevederile reale au devenit un lux.

Noi nu mai știm să ne bucurăm de lucrurile simple. Ca să mergi în vizită la părinți nu trebuie motiv, nu trebuie să-i suni în prealabil și nici nu trebuie să planifici asta cu săptămâni înainte. O îmbrățișare în realitate înlocuiește sute de ore vorbite la telefon și zecile de ore petrecute pe Skype. Tehnologiile informaționale nu ne apropie de cei dragi, ele mai mult ne îndepărtează, ne amăgesc, ne înstrăinează.

Să nu uităm că părinții n-au dormit nopți întregi când ne-au crescut. Tot ei au preferat să stea flămânzi, doar ca să aibă ce ne pune în geantă când eram la liceu sau facultate. Numai ei te întreabă dacă ai căciula pe cap și fularul la gât, atunci când ai deja peste 20 de ani.

Indiferent unde ești acum, lasă totul baltă și mergi în vizită la părinți! De sărbători, tații și mamele sunt mai nostalgici, mai sensibili și mai singuri ca niciodată! Ei te așteaptă, chiar dacă nu-ți spun asta…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *