Bună Dimineața

Lăsați-ne în pace, stimați candidați! Avem coșmaruri cu voi!

Și nu întâmplător! Candidații au investit milioane de lei ca să fie atât de aproape de popor. Lupu, de exemplu, a cheltuit peste 15 milioane de lei. Ciubașenco a investit peste patru milioane de lei, Leancă a dat vreo trei milioane, Dodon a fost promovat cu mai multe de 2,5 milioane de lei. Silvia Radu împreună cu soțul au scos din bugetul familiei 2 milioane de lei ș.a. Câteva milioane s-au dus ca vântul în două săptămâni și asta numai pentru publicitate.

Desigur, este mult mai ieftin să te promovezi la posturile de televiziune pe care le deții. Recent, mai multe posturi au fost sancționate pentru că ar fi favorizat un anumit candidat electoral. Consiliul Coordonator al Audiovizualului susține că 18 minute pe zi i s-au acordat lui Marian Lupu la posturile Prime, Canal 2, Canal 3, Publika; JurnalTV l-a promovat pe Năstase timp de 33 de minute pe zi. Accent TV i-a oferit lui Dodon 49 de minute, adică o lecție și niște minute din pauza școlară.

Această „insistență” electorală dă roade imediate. Roadele nu sunt rezultatele alegerilor, ci faptul că aceste personaje apar și în visele oamenilor. Într-o noapte am visat-o pe Maia Sandu, pe Iurie Leancă, Andrei Năstase și toată cohorta potențialilor președinți. Altădată mi s-a ivit chipul lui Plahotniuc. Doar Igor Dodon nu mi-a stricat somnul. Cred că a băgat prea puțini bani din Bahamas, în publicitate. Cu părere de rău, coșmarurile noastre nu se termină după alegerea președintelui, ci vor continua până când clasa politică se va îndrepta cu fața spre cetățeni. Până atunci, lăsați-ne în pace, stimați politicieni. Avem coșmaruri cu voi!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *