CSI / RusiaInternațional

”Lăsați-o să vorbească la Haga”. Marea Britanie a blocat discursul la ONU al oficialului rus care a primit mandat de arestare împreună cu Putin

Marea Britanie a blocat marți, 4 aprilie, difuzarea online a ședinței Consiliului de Securitate al ONU, la care trebuia să ia cuvântul comisarul pentru drepturile copilului din Rusia, Maria Lvova-Belova, scrie The New York Times.

Menționăm că Lvova-Belova, precum și Vladimir Putin, au primit mandate de arestare emise de Curtea Penală Internațională de la Haga luna trecută sub acuzația de crime de război pentru răpirea și deportarea ilegală a copiilor ucraineni în Rusia.

„Nu ar trebui să folosească platforma ONU pentru a răspândi dezinformarea”, a declarat misiunea britanică din Marea Britanie într-un comunicat. „Dacă dorește să dea socoteală despre acțiunile sale, poate vorbi la Haga”.

De asemenea, delegația britanică a mai raportat că ambasadorul lor refuză să participe la ședința Consiliului de Securitate al ONU.

”Rusia a invitat-o ​​pe Maria Lvova-Belova la un briefing. ICC a emis un mandat pentru arestarea ei luna trecută. Ambasadorul britanic nu va participa”, transmite agenția.

Ziarul relatează că în memoriul care descrie întâlnirea, distribuit de Federația Rusă, se precizează că scopul acesteia este acela de a risipi „narațiunea deformată în mod deliberat” a presei occidentale și a unor țări despre modul în care Rusia tratează copiii ucraineni. Federația Rusă spune că evacuează copiii pentru siguranța și protecția lor.

Diplomații americani și europeni au avertizat că Rusia își va folosi președinția Consiliului de Securitate al ONU în această lună pentru a răspândi dezinformare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *