Actualitate

Laura Codruța Kövesi și Dumitru Robu au semnat Acordul de lucru privind cooperarea dintre Parchetul European și Procuratura Generală

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, și procurorul general interimar Dumitru Robu au semnat astăzi, 13 iulie, acordul de lucru privind cooperarea dintre Procuratura Generală (PG) a Republicii Moldova și Parchetul European.

Astfel, potrivit PG, în temeiul Acordului enunțat, părțile au stabilit o cooperare strânsă în vederea protejării prin mijloace de investigare și urmărire penală a intereselor financiare ale UE și ale Republicii Moldova, transmite Zdg.md.

„Scopul acordului de lucru este de a facilita cooperarea judiciară în materie penală și schimbul de informații între părți.

Principalele domenii reglementate de Acordul interinstituțional încheiat între Procuratura Generală a Republicii Moldova și Parchetul European se referă la:

  • cooperare în materie de obținere a probelor sau obținerea extrădării persoanelor căutate;
  • indisponibilizarea bunurilor infracţionale, prin aplicarea sechestrelor sau prin emiterea ordinului de îngheţare;
  • constituirea echipelor comune de anchetă”, anunță Procratura Generală într-un comunicat.

De asemenea, s-a convenit între părți, că Parchetul European, la cererea Procuraturii Generale din Republica Moldova, poate sprijini în exercitarea funcțiilor sale, prin schimbul de bune practici în ceea ce privește investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor financiare și a corupției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Clar! O sa muste multi smecheri puscaria. Rusii nu-i mai primesc pentru ca de-abia ii impusca pe ai lor. Incepe sa-mi fie mila de domnul dodon care afirma ca Rusia este mama moldovenilor, nu Romania, si se juca cu creitarii rusesti. Ce vremuri dom’le – nici sa furi de la straini nu se mai poate.

  2. Moldova a fost condusa până acum un an de nimicnicii cu sindrom de mana lunga – bani in punga, in sacose, in pampers, in Bahamas, in of, of S(h)OR, in cerdac, in podurile caselor părintești, frățești. Moldova are șansa mare să pună mâna pe tâlhari, jigodii fost președinți, foști demnitari, astăzi fugari. Hoții simt cum le tremură chiloții. Doamne-ajută! Într-un ceas bun! Doamne, ocroteste-i pe cei care vor reuși extrădarea canaliilor hoțomane. Slava Maia Sandu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *