ActualitateExterne

Lavrov a găsit un nou scop al războiului din Ucraina: Trebuie să pună punct dominației SUA

Serghei Lavrov a enunțat un nou scop al războiului din Ucraina. Ministrul rus de Externe susține că așa-numita operațiune specială ar trebuie să pună punct dominației americane, care, potrivit lui, se instituie prin încălcarea normelor dreptului internațional.

Declarația a fost făcută la unul dintre canalele federale rusești, conform TASS. Oficialul a făcut referire la Kosovo, dar și la modul în care este partajată influența între marile puteri la nivel internațional.

„Operațiunea noastră specială militară este menită să pună capăt expansiunii și cursului nesăbuit către dominație completă a Statelor Unite și, sub acestea, a celorlalte țări occidentale pe arena internațională. În Kosovo, independența poate fi recunoscută fără referendum, dar în Crimeea, ca urmare a unui referendum, care a fost respectat de sute de observatori străini, este imposibil. În Irak, la 10.000 de kilometri de Statele Unite, și-au imaginat o amenințare la adresa securității lor americane, au bombardat, nu au găsit nicio amenințare și nici măcar nu și-au cerut scuze. Iar atunci când aici cresc neo-naziști și ultra-radicali, chiar la granițele noastre, zeci de laboratoare biologice sunt create de Pentagon, desfășurând niște experimente care vizează în primul rând crearea armelor biologice, s-au găsit documente care nu lasă îndoieli despre asta, nu avem voie să răspundem acestei amenințări”, a declarat Lavrov.

Anterior, Moscova anunța că obiectivele de bază ale acțiunilor militare din Ucraina sunt denazificare și demilitarizarea țării. Kremlinul afirma că etnicii ruși din țara vecină ar fi discriminați, iar una dintre condițiile privind încetarea focului era asigurarea protecției intereselor lor, inclusiv la nivel legislativ.

Totuși, înainte de runda de negocieri de la Istanbul, care a avut loc la sfârșit de martie, oficiali de rang înalt de la Kiev declarau că Rusia a renunțat la această solicitare. Deși delegația lui Putin a primit ciorna unui acord oficial de pace, în care Ucraina era gata să își ofere neutralitatea în schimbul încetării focului și garanțiilor internaționale, iar Moscova părea de acord, ulterior Lavrov a declarat că administrația lui Zelenski ar fi schimbat prevederile documentului, iar acestea nu mai sunt convenabile părții ruse.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *