CSI / Rusia

Lavrov acuză Kievul că ”frânează aplicarea prevederilor acordurilor de la Minsk”

‘Autoritățile de la Kiev refuză categoric să pună în aplicare prevederea convenită în cadrul negocierilor în formatul ‘Normandia’ (Germania, Franța, Ucraina și Rusia) privind crearea unor grupuri de lucru, refuză să se pună de acord asupra alegerilor locale’ în autoproclamatele ‘republici populare’ Lugansk și Donețk, a afirmat Lavrov, într-o conferință de presă comună cu omologul său spaniol Jose Manuel Garcia-Margallo, aflat în vizită la Moscova.

‘Mai mult, Kievul încearcă prin orice mijloace să frâneze chiar activitatea Grupului de contact, părând că încearcă să creeze tensiuni, să pună sub semnul întrebării aplicarea prevederilor în domeniul militar și în acest fel să complice desfășurarea reformelor politice’, a opinat ministrul rus.

Potrivit acestuia, cancelariile occidentale trebuie sesizate în legătură cu faptul că punerea în aplicare deplină a acordurilor de la Minsk, atât de dorită de Occident, este de fapt blocată de autoritățile ucrainene. ‘Nu știu ce fel de instrumente de presiune au americanii și europenii față de Kiev.

Dar poate atât de îndrăgitul lor mecanism al sancțiunilor va fi pus în aplicare în cazul dat împotriva puterii ucrainene pentru a o determina să aplice ceea ce a acceptat’ recent, a mai spus Lavrov.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *