ActualitateCSI / RusiaExterne

Lavrov, confruntat de un jurnalist ucrainean: „ În afară de cereale, ce alte bunuri ați furat din Ucraina și cui le-ați vândut?”

Un jurnalist ucrainean i-a adresat o întrebare lui Serghei Lavrov în timpul conferinței de presă comune cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, care a avut loc miercuri, 8 iunie, la Ankara, relatează The Guardian. Totul, în contextul în care blocajul impus de Rusia asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră povoacă îngrijorări cu privire la o criză alimentară globală.

Conferința de presă a celor doi oficiali se apropia de final fără ca jurnalistul Muslim Umerov să fi putut să adreseze o întrebare, în ciuda încercărilor repetate. Așa că ucraineanul s-a ridicat și s-a adresat direct lui Lavrov.

„Sunt de la televiziunea publică ucraineană, vreau neapărat să pun o întrebare! În afară de cereale, ce alte bunuri ați furat din Ucraina și cui le-ați vândut?”, l-a întrebat el pe ministrul rus.

„Voi, ucrainenii, sunteți mereu îngrijorați de ce puteți fura și credeți că toată lumea gândește așa”, a replicat Lavrov, zâmbind.

„Obiectivele noastre acolo sunt clare, vrem să salvăm oamenii de presiunea regimului neonazist. Nu împiedicăm exportul cerealelor. Pentru ca acestea să părăsească porturile, domnul Zelenski trebuie să dea ordinul, atâta tot”, a adăugat acesta, referindu-se la condiția Moscovei ca Ucraina să demineze zona porturilor de la Marea Neagră înainte de a fi reluat tranzitul navelor care transportă cereale.

Ulterior, fiind contactat de Agenția France-Presse, Umerov, care transmite din Istanbul pentru televiziunea publică ucraineană, a explicat că a ridicat mâna în timpul întregii sesiuni de întrebări și răspunsuri, dar spune că și-a dat seama că organizatorii nu îl lasă să vorbească, așa că a decis a intervină.

Sursa: Libertatea.ro


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Lavruha în rolul kurvei cu prăjina:
    ”Eh, dacă ași ști cine e kurva ceea, ași zdrobi-o cu prăjina asta”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *