CSI / Rusia

Lavrov despre sancțiunile impuse Rusiei: Lumea modernă nu este o grădiniță de copii, unde profesorii prescriu pedepse elevilor după cum vor

‘Lumea modernă nu este o grădiniță de copii, unde unii profesorii prescriu pedepse elevilor după cum vor. Declarațiile belicoase făcute la 1 aprilie, la reuniunea miniștrilor de externe ai NATO la Bruxelles, nu concordă cu cerințele de dezamorsare a situației’, consideră șeful diplomației ruse, potrivit căruia ‘o dezamorsare a situației’ ar trebui să înceapă de la retorică.

‘A venit timpul să fie oprită escaladarea tensiunilor nefondate și să fie relansată activitatea comună’, îndeamnă ministrul rus de Externe, pe fundalul unei crize fără precedent în relațiile dintre Rusia și Occident de la sfârșitul războiului rece.

NATO și-a suspendat orice cooperare militară și civilă cu Moscova ca urmare a anexării Crimeii de către Federația Rusă, care prin acest demers al său a încălcat integritatea teritorială și suveranitatea fostei republici sovietice, potrivit unui comunicat de presă al Alianței Nord Atlantice, dat publicității marțea trecută, în finalul unei reuniuni a miniștrilor de externe din țările membre.

sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *