Politică

Lavrov: Moldova poate avea o soartă de neinvidiat

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, consideră că ”acordarea Ucrainei și Moldovei (căreia, se pare, de asemenea i-a fost pregătită o soartă de neinvidiat) a statutului de țară-etern candidat la Uniunea Europeană este parte a gambit-ului geopolitic al Occidentului împotriva Rusiei”.

Astfel, potrivit Stiri.md acesta a exprimat o astfel de opinie în articolul ”Despre înscenări ca metodă de politică a Occidentului” pentru publicația ”Izvestia” (Noutatea) apreciind că ”Ucraina, Moldova și alte țări pe care UE le curtează astăzi sunt sortite să fie figuranți în jocurile Vestului”.

„Statele Unite, ca principal producător al acestor înscenări, comandă muzica și subiectul pe baza cărora este scris scenariul anti-rus în Europa” este încrezut Lavrov.

Potrivit ministrului rus, ”comunitatea politică europeană” inițiată de președintele francez, Emmanuel Macron, nu promite niciun beneficiu financiar și economic deosebit, dar cere ”solidaritate deplină cu UE în acțiunile sale anti-ruse”

„În acest caz, principiul nu mai este ”ori-ori”, dar ”cine nu este cu noi este împotriva noastră”. Însuși, Macron a explicat ce fel de ”comunitate” este aceasta: UE va invita toate țările europene să i se alăture – ”din Islanda până în Ucraina”, dar nu și Rusia”, mai consideră Lavrov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *