CSI / Rusia

Lavrov, nou discurs delirant: „Washingtonul a subjugat Europa pentru a purta un război împotriva Rusiei”

Miercuri, 18 ianuarie, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a comparat acțiunile recente ale Statelor Unite cu cele ale lui Adolf Hitler și Napoleon Bonaparte, afirmând într-o serie de declarații delirante pentru un diplomat de rangul său că Washingtonul a subjugat Europa pentru a purta un război împotriva Rusiei, relatează Reuters.

De asemenea, acesta a mai spus că dictatorul nazist și împăratul francez au încercat la rândul lor aceeași tactică împotriva Rusiei.

„Statele Unite, prin interpusul său Ucraina, poartă un război împotriva țării noastre cu aceeași sarcină: soluția finală a chestiunii rusești”, le-a declarat Lavrov reporterilor în cadrul conferinței sale de presă anuale cu referință la genocidul comis de Germania Nazistă împotriva evreilor și a altor minorități.

„Exact cum Hitler a dorit o soluție finală la chestiunea evreiască, acum, dacă citiți ce spun politicienii occidentali (…) ei spun clar că Rusia trebuie să sufere o înfrângere strategică”, a subliniat acesta.

În mod normal Lavrov trebuia să își susțină această conferință de presă anuală în luna decembrie însă el a decis să o amâne pentru începutul acestui an. De asemenea, Vladimir Putin și-a anulat la rândul său tradiționala conferință de presă maraton anul trecut, precum și discursul anual din fața parlamentului rus.

Astăzi, Lavrov a mai acuzat SUA că au pregătit terenul pentru conflictul din Ucraina ca parte a ceea ce el a descris drept un „război hibrid” dus împotriva Moscovei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Foarte realist discursul lui Lavrov. Conflictul cu Rusia prin intermediul Ucrainei a fost de mult timp programat. Doar castigarea alegerilor de catre Trump a mai amanat cu 4 ani izbucnirea conflictului.

    1. Da, saracii de voi, rusii! Painea lui dumnezeu, poporul vostru, doar pacifisti si eliberatori! Nu stiu dece dracu nu va suporta nimeni…

  2. Ce v-ați fi așteptat să grohăie javrov??? Că rușii sunt o subspecie umană amestecată cu ceva subspecie de porc o știe o lume întreagă iar ipochimenele ne-o demonstrează zilnic prin acțiunile și luările de poziție revendicativ/ultimative și prin războiul mișelesc pe care l-au declanșat.

  3. Lavrov poate nu stie, dar ministrul de externe al lui Hitler, Ribbentrop, a fost si el judecat in cadrul procesului de la Nurenberg si condamnat la moarte. Cinismul si abnegatia de care da dovada in slujba regimului nu il vor scapa de raspundere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *