CSI / Rusia

Lavrov s-a dezlănțuit: „Majoritatea zdrobitoare a țărilor dau dreptate Rusiei, dar nu îndrăznesc să o spună”

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov a susţinut marţi că ”majoritatea zdrobitoare” a ţărilor dau dreptate Rusiei pentru că a recunoscut rezultatele pseudo-referendumurilor din patru teritorii ucrainene parţial ocupate şi ulterior le-a anexat, dar nu îndrăznesc să o spună, transmite EFE, care comentează că, prin aceste declaraţii, şeful diplomaţiei ruse ignoră condamnarea cvasitotală exprimată de comunitatea internaţională, scrie Agerpres.

„O majoritate zdrobitoare de ţări – şi vă garantez acest lucru – înţelege perfect că avem dreptate”, a declarat Lavrov în plenul Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), unde a prezentat documentele de anexare a regiunilor ucrainene Lugansk, Doneţk, Zaporojie şi Herson, în ciuda faptului că practic întreaga comunitate internaţională, inclusiv parteneri tradiţionali ai Rusiei, precum China, India, Kazahstan, Azerbaidjan, Turcia şi Serbia, nu vor recunoaşte anexarea.

„Nu toată lumea are curaj şi nici forţă să vorbească obiectiv şi direct despre aceasta”, a afirmat Lavrov, care s-a declarat ”convins că adevărul va învinge”. „Desigur, ar fi mai adecvat ca toate ţările lumii să recunoască noua realitate, care a fost inevitabilă”, a adăugat acesta.

Lavrov a susţinut din nou teza conform căreia ”un mare număr de instrumente juridice, inclusiv referiri la Carta ONU, consacră principiile egalităţii şi autodeterminării popoarelor” şi a susţinut că adminstraţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, dar şi cea a predecesorului acestui, Petro Poroşenko, ”nu au respectat aceste criterii”.

„Acum se aplică un scenariu dictat chiar de viaţa însăşi, care se bazează pe voinţa liberă a persoanelor”, a afirmat acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Nea Javrov , ce faci bre ? ai baut votka de pufoaica ?
    Asa rau ai ajuns ?
    Aliosa ,Davai pistalet , nemti pa uliti !
    aaaaa..aaaa.aaa
    Konet Filma !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *