ActualitateExterne

Lavrov susține că livrările de armament occidental către Ucraina înseamnă că NATO este „în esenţă angajată în război cu Rusia”

Livrările de armament occidental către Ucraina înseamnă că alianţa NATO este „în esenţă implicată în război cu Rusia”, iar Moscova consideră aceste arme ca fiind ţinte legitime, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu difuzat luni seara, relatează Reuters.

„Aceste arme vor fi o ţintă legitimă pentru acţiunea militară a Rusiei în contextul operaţiunii speciale”, numele dat de Kremlin războiului din Ucraina, a mai spus Serghei Lavrov într-un interviu pentru televiziunea de stat postat pe site-ul ministerului de externe.

„Au fost vizate instalaţiile de depozitare din vestul Ucrainei de mai multe ori (de către forţele ruse). Cum poate fi altfel?” a continuat Serghei Lavrov, potrivit Agerpres.

„NATO, în esenţă, este angajată într-un război cu Rusia printr-un proxy şi înarmează acel proxy. Războiul înseamnă război”, a mai spus el.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a scris pe pagina sa de Twitter că declarațiile lui Lavrov sunt de fapt indiciu că Rusia și-a pierdut „ultima speranță de a determina lumea să nu mai susțină Ucraina”

„Astfel se vorbește despre un pericol „real” al celui de-al treilea război mondial. Aceasta înseamnă doar că Moscova simte că se apropie înfrângerea în Ucraina”, a scris el pe Twitter.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Bred,ce are Rusia cu livrarile de amament catre Ucraina ? Sau Ucraina este o provincie a Rusiei ? Bred…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *