CSI / RusiaRăzboiUcraina

Lavrov susține că Moscova este pregătită pentru negocieri despre Ucraina, dar fără încetarea focului pentru că „am fost deja păcăliți o dată”

Rusia este pregătită pentru discuții despre rezolvarea conflictului din Ucraina, dar nu va lua în considerare nicio propunere de încetare a focului, deoarece Moscova a fost deja înșelată o dată, a declarat în weekend ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, scrie TASS.

„Analizăm și acționăm în contextul în care s-a ajuns (…) În martie și aprilie 2022 au început negocierile dar două zile mai târziu a fost Bucha (masacrul din orașul ucrainean Bucea) pentru că probabil cineva din Londra sau Washington nu vrea ca acest război să se încheie”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă după Adunarea Generală a ONU.

„De aceea, acum, când auzim de negocieri, [președintele rus Vladimir] Putin a spus foarte clar: da, suntem pregătiți pentru negocieri, dar nu vom lua în considerare nicio propunere de încetare a focului, pentru că am luat-o în calcul o dată, dar ne-ați înșelat”, a subliniat el.

De asemenea, Lavrov a subliniat că Occidentul i-a interzis Kievului să negocieze cu Moscova.

„Nu doar că eram pregătiți, ci am fost de acord să negociem, am ajuns la un acord în aprilie 2022. Și după aceea, după cum am înțeles, [președintele ucrainean Volodimir] Zelenski i s-a spus: pentru că au fost de acord atât de repede, hai să-i epuizăm”, a mai spus oficialul rus.

Ministrul rus de externe enunțase anterior teza potrivit căreia cu cât Kievul amână mai mult negocierile cu Moscova, cu atât va fi mai greu să negocieze mai târziu. Potrivit acestuia, primul pas pentru astfel de contacte ar trebui să fie abolirea decretului lui Zelenski care interzice dialogul cu Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. In al doilea razboi mondial armata rusa “negocia” armistitiul armatei romane si in acelasi timp lua prizonieri militari si civili pe care-i deporta in Siberia. Si acum Lavrov vorbeste de “pacalit” in casa spanzuratului ? Ei, hotii hotilor ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *