Actualitate

Lavrov: „Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel”

Miercuri, 31 august, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia este dispusă să facă totul pentru a proteja interesele populației vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova. De asemenea, în cadrul unui forum, acesta a făcut mai multe aluzii la adresa guvernării de la Chișinău, relatează Agora.md.

„Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel”, a declarat Lavrov.

„Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special. Și cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”, a mai declarat el.

Deocamdată, autoritățile de la Chișinău nu a comentat declarațiile șefului diplomației ruse.

În luna iunie a acestui an, anterior, Serghei Lavrov a declarat că Moldova ar încerca să „anuleze tot ce e rusesc, la fel ca în Ucraina”.

„Desigur, din Republica Moldova se încearcă clar să se facă a doua Ucraină… Asemenea abordare din partea actualei conduceri a Moldovei este foarte semnificativă când anunţă că: «Începem procesul de aderare la Uniunea Europeană, o să vedem ce ne vor promite şi o să decidem dacă rămânem în Comunitatea Statelor Independente»”, a declarat acesta.

Recent, șefa statului Maia Sandu i-a îndemnat pe cetățeni să nu se lase manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor pro-ruși de la Chișinău sau de la Moscova. De asemeena, ea a subliniat că Republica Moldova respectă statutul de neutralitate și că își dorește pace, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Deci RM e următoarea pe lista țărilor ce trebuie “eliberate de fasciști”, probabil imediat după ocuparea Ucrainei? Mulțumim de informație! Dacă tot e așa, aș propune ca mai întâi să fie eliberată de rusofili, începând cu Dodon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *