Actualitate

Lazăr: Avionul venit din Libia urma să ajungă în Armenia

Ministrul Economiei a spus că vânzarea lotului de muniţie unei firme din Letonia este absolut legală. Tranzacţia a fost autorizată de Guvern şi a primit avizul Comisiei pentru comercializarea activelor armatei naţionale şi a Comisiei pentru autorizarea comerţului exterior cu mărfuri strategice, în fruntea cărora se află Valeriu Lazăr. 

"Unica chestie care a stârnit confuzie este că această navă a venit din Benghazi. De fapt, e o navă de transport aerian care aparţine Armeniei. Acel lot de armament a fost cumpărat de o firmă din Letonia şi, conform certificatului de utilizator final, urmează să ajungă în Armenia", a explicat ministrul. Întrebat cel fel de armament a fost comercializat, Valeriu Lazăr, a refuzat să răspundă, invocând secretul de stat şi secretul comercial.

Amintim că marţi, 13 septembrie, un avion de transport IL- 76 venit din Libia a aterizat pe Aeroportul Internaţional Mărculeşti. Aeronava a sosit pentru a prelua o încărcătură militară conform unui contract încheiat între Ministerul Apărării al R. Moldova şi o companie letonă din oraşul Riga. 

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *