Ultima oră

Lazăr despre pierderea pachetului majoritar la BEM: “Colegii de la Ministerul Finanțelor au demonstrat că ACEASTA e cea mai bună opțiune”

„Noi nu ne puteam permite o naționalizare obraznică. Acționarii trebuiau să accepte acest lucru. Colegii de la Ministerul Finanțelor au demonstrat că aceasta este cea mai bună opțiune și pe această cale s-a mers”, a declarat Valeriu Lazăr.

Oficialul mai spune că în continuare statul ar putea avea mai multe beneficii de pe urma situației de la Banca de Economii.

„Eu nu sunt procuror, nu sunt de la Curtea de conturi și nu vă pot spune de ce s-a ajuns în această situație. Am avut de executat o decizia a Parlamentului în baza raportului Comisiei de anchetă. Cred că acolo ar trebui să căutăm răspunsuri. Dar, noi mizăm pe faptul că ce s-a întâmplat la BEM va duce la capitalizarea acestei bănci și că cele 33 și ceva de procente ale statului vor însemna mult mai mult decât peste 50 de procenta la o bancă în degradare. A fost propunerea colegilor de la Ministerul Finanțelor. Ei știu mai bine ce se întâmplă cu finanțele publice. Noi am găsit această abordare drept una rațională. Sper mult că timpul ne va arăta că aceasta a fost întradevăr cea mai bună soluție”, a subliniat oficialul.

sursa: unimedia.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *