CSI / Rusia

Lazăr, după vizita la Moscova: Embargoul la vinuri nu va dura mai mult de câteva săptămâni

Asta pentru că autorităţile ruse vrea să verifice compatibilitatea normelor de calitate din ţara noastră cu acelea de la Moscova. În acest sens, luna viitoare este aşteptată o delegaţie a Ministerului Dezvoltării Economice din Federaţia Rusă, care să verifice standardele laboratoarele de certificare a vinurilor de la noi.

„Pot să citez dacă vreţi: ‘Prieteni uitaţi de cuvântul embargo’. Există anumite probleme de ordin tehnic şi disponibilitatea autorităţilor centrale ale Federaţiei Ruse ca în timpul cel mai apropiat această problemă să fie clarificată , dumnealui a folosit noţiunea de câteva săptămâni", a declarat ministrul Economiei.

Totodată, Valeriu Lazăr a menţionat că Guvernul va aprofunda discuţiile cu administraţia de la Tiraspol ca toţi agenţii economici din regiune să beneficieze, până în 2015, de regimul de comerţ liber.

"Am reiterat împreună nevoia de a utiliza toate necesităţile ca întreprinderile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova să fie acoperite integral cu acel regim comercial care-l vom avea noi după 2015, valabil în comerţul cu Uniunea Europeană pentru tot restul ţării", a specificat Lazăr.

După mai multe ameninţări, la începutul acestei luni, autorităţile de la Moscova au interzis importul de vinuri din ţara noastră. Potrivit autorităţilor ruse, produsele vitivinicole de la noi nu ar corespunde normelor sanitare. Două zile mai târziu, după introducerea embardoului, reprezentanţii Serviciului fitosanitar rus au ameninţat cu un nou embargo la fructe şi legume, susţinând că acestea ar fi infestate. 

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *