Politică

Lazurcă, Corman și Leancă despre votul de astăzi din Parlamentul European: Este un nou eveniment istoric!

„Este un eveniment important pentru întreaga Europă, fie că ne referim la statele membre, fie că ne referim la instituţiile comunitare. Felicit autorităţile Republicii Moldova, dar în acelaşi timp, adresez un cuvânt de felicitare tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, fiindcă în fond efortul tuturor reformelor, efortul transformării acestui stat stă pe umerii cetăţenilor, chiar mai mult decât pe umerii autorităţilor guvernamentale şi politice ale Republicii Moldova”, a spus ambasadorul.

Și premierul de la Chișinău a salutat votul de astăzi. "Un nou eveniment istoric! Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană! Sunt convins că doar un viitor european va oferi cetățenilor noștri un trai mai bun, venituri mai mari, drumuri de calitate, educație și medicină cu cele mai bune servicii şi instituții care vor funcționa și mai puternic. Așa cum spuneam şi pe 27 iunie, în ziua semnării Acordului, alegerea europeană oferă țării noastre puterea să meargă înainte, spre o viaţă normală pentru fiecare", a scris premierul Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook.

Președintele Parlamentului Igor Corman, prezent la sesiunea plenară a Parlamentului European, a declarat că votul de astăzi a europarlamentarilor reprezintă un pas important spre legiferarea deplină a asocierii politice și integrării economice a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, anunță Politik.md.


„Această zi este una deosebită pentru viitorul Republicii Moldova, Acordul de Asociere fiind cel mai important tratat pe care l-a avut țara noastră. Pentru noi, asocierea cu UE înseamnă modernizarea Republicii Moldova după modelul european, înseamnă dezvoltare economică, salarii și pensii decente, justiție corectă, servicii medicale accesibile, educație de calitate, drumuri mai bune, precum şi soluționarea conflictului transnistrean prin reintegrarea țării”, a menționat Președintele Parlamentului.


Potrivit șefului Legislativului, ratificarea de astăzi a Acordului de Asociere de către Parlamentul European este o etapă a unui proces mai larg de modernizare internă și apropiere de UE.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *