Internațional

Le Figaro: Bilanţul cutremurului din Turcia şi Siria se apropie de aproape 2.000 de morţi

Aproape 2.000 de persoane au fost omorâte şi 10.000 au fost rănite în Turcia şi Siria, potrivit unui bilanţ încă provizoriu al seismului de suprafaţă, cu magnitudine de 7,8, care s-a produs în această dimineață în această zonă, fiind urmat de replici deosebit de puternice, relatează Le Figaro.

Potrivit Agenţiei de gestionare a dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă din Turcia (AFAD), cel puţin 1.014 persoane și-au pierdut viața şi 7.003 persoane au fost rănite în urma cutremurului din Turcia.

Cel mai nou bilanţ total al victimelor din Siria este de 430 de morţi şi peste 1.284 de răniţi, potrivit agenţiei SANA, care transmite datele din zonele controlate de guvern. Între timp, grupul ”Căştile albe”, cunoscut oficial sub numele de Apărarea Civilă siriană, a raportat, de asemenea, că cel puţin 380 de morţi şi 1.000 de răniţi în zonele controlate de opoziţie din nord-vestul Siriei.

Potrivit AFAD, în Turcia, 2.834 de clădiri s-au prăbuşit ceea ce ridică temeri privind un număr şi mai mare de morţi, pe lângă sutele de victime din Siria vecină.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *