Leacurile din cămară pentru amigdalite
Oţetul de mere calmează durerile de gât. Cel mai bun şi mai popular mod de a vă trata cu oţet este acela de a înmuia un prosop în oţet şi de a vi-l înfăşura în jurul gâtului.
Seminţele de ridichi conţin uleiuri eterice bogate în sulf, ce acţionează ca un antibiotic natural. Fierbeţi o linguriţă de seminţe şi o linguriţă de miere într-o jumătate de ceaşcă de oţet. Adăugaţi apă peste compoziţia respectivă până ce tăria oţetului devine suportabilă pentru a putea face gargară.
Zeama de lămâie face şi ea, de asemenea, bine la durerile de gât. Atât cât reuşiţi, încercaţi să o înghiţiţi lent, de mai multe ori pe zi.
Ceapa o tăiaţi mărunt şi o căliţi în ulei de floarea-soarelui. După ce s-a înmuiat bine, înfăşuraţi-o, aşa uleioasă cum este, într-un prosop. Când este suficient de caldă ca să o puteţi suporta, aplicaţi-o pe gât. După aceea trebuie să staţi la căldură înfăşuraţi cât mai mult timp.
Vindecătorii mexicani tratează amigdalita cu ardei iute sărat. Dacă boala este într-o fază mai avansată, puteţi consuma un căţel de usturoi crud.
(M. T.)
www.culinar.md
Timpul Suplimentul Femeia