Moldova

Leancă către Monica Macovei: Integrarea europeană a R.Moldova este un obiectiv realizabil

La întrevedere au participat deputatul din Republica Moldova, Ion Hadârcă şi şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.
Discuţia s-a axat pe subiecte ce vizează agenda europeană a Republicii Moldova. Părţile au menţionat progresul realizat în negocierea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi în dialogul moldo-comunitar pe vize, care s-a încheiat cu ridicarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni.

Prim-ministrul a exprimat gratitudine Parlamentului European pentru sprijinul acordat ţării noastre în acest parcurs. Iurie Leancă a menţionat că Guvernul a lansat o campanie de informare a populaţiei privind avantajele şi riscurile pe care le implică procesul de integrare europeană, inclusiv pentru a combate falsurile răspândite în ultima perioadă în societate, dar şi în vederea aplicării corecte de către cetăţenii Republicii Moldova a beneficiilor privind ridicarea vizelor, în strictă conformitate cu cerinţele Uniunii Europene. Şeful Executivului a mai spus că reformele lansate vor continua, în special în combaterea corupţiei, dezvoltarea mediului de afaceri, infrastructurii şi a altor domenii, astfel încât odată cu semnarea Acordului de Asociere, Republica Moldova să fie pregătită pentru a beneficia din plin de oportunităţile oferite în acest sens.

Monica Macovei a menţionat că Parlamentul European va sprijini în continuare Republica Moldova, ţinând cont şi de situaţia complicată din regiune şi a subliniat importanţa avansării consecvente a ţării noastre pe calea integrării europene pentru a oferi oamenilor beneficii concrete de pe urma reformelor realizate cu suportul UE.

Europarlamentarii au abordat o serie de aspecte ce vizează reglementarea transnistreană, situaţia din autonomia găgăuză, reforma educaţională şi relaţiile externe ale Republicii Moldova.

sursa: tv7.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *