Ultima oră

Leancă critică reforma justiției lui Efrim. “Este o impresie corectă faptul că în R. Moldova legea nu este una pentru toți”

”Noi încă suntem foarte vulnerabili în raport cu noi înşine. Cetăţeanul nu vrea să înţeleagă tot felul de nuanţe şi tot felul de dedesubturi. Cetăţeanul vrea să vadă regulă şi îl înţeleg perfect. Şi chiar nu ştii cum să-i explici de ce nu putem pune punct la mai multe procese de acest gen, negative, care, iată, lansează aceste tentacule ale corupţiei în toată societatea. Niciodată nu vom putea asigura o dezvoltare durabilă a economiei,instituţiilor, a încrederii societăţii faţă de noi în ansamblu, fiindcă noi toţi suntem judecaţi, într-un fel, în pachet”, a declarat Iurie Leancă pentru Europa Liberă cu referire la rezultatele reformei în justiție.

Potrivit lui, nu interesează lumea că justiţia este independentă sau că Procuratura are, la fel, autonomie sau că trebuie să judece în funcţie de ceea ce face o ramură sau alta. ”Pe toţi ne percep la un loc. Şi poate undeva este corect. Noi avem un cadru legal suficient pentru ca oamenii să-şi onoreze angajamentele în raport cu societatea din Republica Moldova.”, susține Leancă.

Totodată, premierul susține că nu este o impresie falsă, ci este o impresie corectă faptul că în R. Moldova legea nu este una pentru toți. ”Cei care au relaţii şi pile, şi cunoştinţe, şi bani acumulaţi prin tot felul de metode, ei, de regulă, îşi cumpără libertatea şi situaţia bună, chiar dacă au fost implicaţi în anumite scheme.”, afirmă primul ministru.

Singura reformă evidențiată ca fiind de success de Iurie Leancă a fost cea în economie, ce ar fi condus la rezultate bune anul trecut.
 
epresa.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *