Politică

Leancă despre demiterea Executivului condus de Streleț: ”Avem toate motivele ca să nu susţinem acest Guvern”

„Suntem încă la faza de analiză. Avem toate motivele ca să nu susţinem acest Guvern, care a contribuit la destabilizarea situaţiei în ţară. Degrabă se împlinesc o sută de zile de la învestire, dar nu au adoptat o strategie anticriză. În schimb, avem breafinguri, activităţi de PR, deplasări peste hotare. Unica ce ne lasă de gândit este riscul formării unei coaliţii de stânga. Vom decide mâine (28 septembrie, n.r.) în cadrul partidului”, a spus fostul premier.

Iurie Leancă a spus că ar accepta să facă parte din coaliţia de guvernare doar după resetarea ei. „PPEM nu poate să facă coaliţie doar cu PL şi PDM, nu ne ajung voturi pentru o majoritate parlamentară. Dar ştiu că sunt oameni foarte cumsecade în PLDM. Nu este un secret că duc discuţii cu mulţi dintre ei privind aderarea la PPEM. Fac şi acum un apel către ei. Este nevoie de o resetare serioasă a alianţei de guvernare pro-europeană”, a adăugat liderul PPEM.

Întrebat dacă va accepta funcţia de premier, Leancă a spus că depinde de ceea ce se va întâmpla joi în Parlament şi cum va fi resetată alianţa de guvernare.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *