Politică

Leancă: E nevoie de transformarea CNA în DNA, se poate face în câteva săptămâni

”Fiecare zi de suspans constă țară, costă din punct de vedere economic și politic. Trebuie să ne grăbim încet. Pentru mine cmntează cine va fi guvbernatorul BNM, care să scată țara din situația complicată, critică în care se află. E nevoie de transformarea CNA în DNA, se poate face în câteva săptămâni. Colegii din PLDM să demonstreze acum că sunt preocupați de situația țării. Acum sa dea dovadă de maturitate. Oficialii sunt preocupați de situația de la Chișinău”, a spus Leancă. 

Reamintim că, Guvernul proeuropean din Republica Moldova, condus de premierul Valeriu Streleţ, a fost demis joi printr-o moţiune de cenzură, care a fost votată de 65 de parlamentari. Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Valeriu Streleţ, care era susţinut în Parlament de Alianţa pentru Integrare Europeană – formată din Partidul Liberal-Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal (PL) -, a fost depusă de Partidul Socialiştilor (PSRM) şi de Partidul Comuniştilor (PCRM).

Moţiunea de cenzură a fost votată de 65 de deputaţi de la PCRM, PSRM şi PD, în timp ce 18 parlamentari au votat împotrivă.

Liderul PD, Marian Lupu, a declarat la încheierea dezbaterilor din Parlament că Partidul Democrat nu renunţă la strategia proeuropeană şi cere formarea, în cel mult o săptămână, a unei noi alianţe, majorităţi parlamentare şi a unui nou Guvern. Lupu a precizat că PD nu va face alianţe de stânga.

sursa. timpul.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.