Actualitate

Leancă: Eu am stat demn în fața lui Putin, Dodon a stat în genunchi

Nu cred în sondajele făcute de institutele de până acum. Ele au mai avut erori. Nu ar fi prima lor greșeală. Pot să vă spun că sunt pe un trend ascendent, ceea ce contează la acest moment. Sunt singurul candidat al dreptei care crește constant. Maia și Năstase scad. Asta este și din vina lor pentru că au creat o piesă de teatru după un scenariu prost scris. Maia a căzut în plasa lui Năstase, iar azi ei nu pot lua o decizie. Sunt sigur că vor participa amândoi la alegeri. Cetățenii vor observa atunci că au fost păcăliți.
Lupu nu are nicio șansă în turul 2. Cetățenii știu acest lucru. Sunt sigur că vor fi foarte mulți din PDM care îmi vor da votul, pentru că nu își doresc ca Dodon să ajungă Președintele Moldovei.

– Cetățenii vă reproșează că nu îl atacați pe Lupu, de ce nu îl atacați și vă axați pe atacurile la Dodon?

Dodon este raul cel mare pentru Moldova. El poate duce țara într-o criză. Dodon vrea o întoarcere în timp, vrea să arunce la gunoi realizările poporului. Vrea să renunțăm la Acordul de Asociere, ceea ce înseamnă practic că Moldova va fi lăsată fără resursele UE, înseamnă renunțarea la regimul fără de vize. Iată de ce îl atac pe Dodon. În loc să mergem spre dezvoltarea țării, spre un trai mai bun pentru cetățeni, socialistul de caviar vrea să ne bage într-o criză majoră.

Lupu nu este un concurent real si direct pentru mine, el vine cu un mesaj care nu cred ca este credibil pentru populatie, daca avem in vedere trecutul sau, cel al omului care vrea sa conduca tara in UE. Eu in toata activitatea mea am demonstrat ca asta chiar fac, nu am venit cu aceasta tema acum, in campania electorala. Pe mine m-a surprins realmente tema aleasa de el pentru campanie, cred ca si pe cetateni.

Eu mi-aș fi dorit ca pe dreapta sa fie mai multa unitate si sa ne unim cumva toti impotriva celui care realmente vrea sa scoata tara de pe traseul european, Igor Dodon. Din pacate nu s-a putut, avem multi candidati de forma, iar asta poate duce la o catastrofa in alegeri.

– Deci dumneavoastră chiar credeți că veți ajunge în turul 2?

Da. Voi ajunge în turul 2. Sunt singurul candidat al dreptei care am dovedit că fac lucruri concrete. Oamenii spun că am fost cel mai bun Prim-Ministru. Am avut realizări pe care oamenii le-au văzut, au simțit efectele. Am adus bani pentru Moldova. Am renovat 800 de grădinițe. Am început gazoductul. Am mărit pensiile și salariile, am semnat Acordul de Asociere.Am obținut regimul fără de vize. Toate acestea au contat pentru oameni. De aceea, știu că ei vor alege un om al faptelor, care a demonstrat. Oamenii sunt foarte deștepți. Ei analizează candidații și aleg după propria analiză, indiferent de ce spune presa. Moldovenii știu că am experiența necesară, pentru a-i reprezenta cel mai bine. Cariera de diplomat contează foarte mult. Moldovenii vor un Președinte cu care să se mândrească, pentru că Președintele îi reprezintă peste hotare. Eu pot fi acel Președinte cu care moldovenii să se mândrească.

– Dumneavoastră aveți o imagine bună în Vest, vă cunoașteți cu Merkel, dar cu Estul cum rămâne?

Avem nevoie de relații bune cu Estul. Cu Ucraina, cu Rusia.

Eu am negociat cu Putin, cu Medvedev. Am stat demn în fața lui Putin, Dodon a stat în genunchi. Eu vreau să avem o relație comercială bună cu Rusia. Ei au nevoie de produsele noastre, noi avem nevoie de piața lor. Pot să îmbunătățesc relațiile cu Kremlinul, dar în același timp, Moldova să rămână pe drumul spre Vest, spre bunăstare și prosperitate.

Sursa: Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *