Politică

Leancă i-a ATENȚIONAT pe Bumacov, Filip și Negruță că “NU ȘI-AU FĂCUT TEMELE”

Șeful Executivului i-a atenționat pe miniștrii, care nu și-au „făcut temele”, oferindu-le termen limită de îndeplinire a sarcinilor.

Primul mustrat a fost ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, căruia premierul i-a dat însărcinare să urgenteze procedurile pentru despăgubirea fermierilor, care au suferit pierderi în urma inundaţiilor şi perfectarea listei tuturor celor care se califică pentru primirea despăgubirilor. Oferirea acestor depăgubiri, în unele localități întârzie de 1 an, iar oamenii se plâng de pierderi financiare considerabile.

Următorii pe „lista celor mustrați” au fost ministrul Tehnologiei Informației, Pavel Filip, cel al Finanțelor, Veaceslav Negruța, precum și alți miniștri, pe care premierul i-a atenționat fără să-i numească. De această dată este vorba despre îndeplinirea dispoziţieidin 19 iulie curent, privind trecerea la plăţile online pentru serviciile publice, cele cinci instituţii la care se referă în special dispoziţia urmează să asigure executarea prevederilor respective până la 25 august curent.Această acţiune ţinteşte eliminarea riscurilor de corupţie în procesul de efectuare a plăţilor pentru servicii publice, modernizarea sistemului şi facilitarea accesului persoanelor fizice şi juridice la serviciile respective.

Iurie Leancă a atenționat că a rămas foarte puțin timp, iar lucrurile întârzie să fie îndeplinite conform planificărilor.

De asemenea, Iurie Leancă l-a atenționat pe ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, privind executarea în termen a deciziei agreate în cadrul şedinţei tematice a Guvernului cu privire la mediul de afaceri din 20 iulie. Potrivit acesteia, fiecare instituţie urmează să transmită până la 10 august Ministerului Economiei o listă de acţiuni şi măsuri, ce trebuie luate pe fiecare domeniu în parte pentru a fi incluse în Planul de acţiuni, privind ameliorarea mediului de afaceri, menite să ajute oamenii de afaceri şi investitorii. Tot aici, premierul i-a mustrat și pe șefii acelor instituții, care deocamdată nu au transmis lista lor de acțiuni.
 
Sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *