Moldova

Leancă îl atacă dur pe Filat: ”Nu intenționăm să-i luăm nici Vama, nici Fiscul”

„PPEM nu va participa în nici un fel în actuala guvernare, nu o va susține și nici nu va solicita portofolii, că înțeleg că asta e cea mai mare grija a lui (Vlad Filat, n.red.), nu intenționăm să-i luăm nici Vama, nici Fiscul și nici alte “instituții strategice” pentru el sau colegii lui de alianță. PPEM nu are cum să intre într-o coaliție negociată netransparent, de un grup de interese, printre ei fiind și oameni care sunt implicați în jefuirea și gestionarea deficitara a BEM. Atunci când au făcut această alianță nu întâmplător nu au acceptat să ne invite și pe noi la discuții, iar cel care s-a opus a fost tocmai liderul PLDM și asta nu doar din orgoliu, ci pentru că înțelegea bine condițiile pe care le-am fi pus. Au preferat să facă această alianță fragilă, să aducă din nou Moldova la limita crizei politice”, a declarat Iurie Leancă pe pagina sa de facebook. 

Liderul PPEM menționează că negocierea unei majorități parlamentare pro-europene va fi condiționată de reforma în domeniul justiției. 
 
„În ce privește posibilitatea de a negocia o nouă majoritate parlamentară pro europeană, o asemenea opțiune ar putea fi examinată doar în niște condiții care să cuprindă obligatoriu cerințele societății privind depolitizarea, deoligarhizarea, reformarea reală a instituțiilor statului, în special celor din domeniul justiției”. 

Leancă i-a dat de înțeles lui Filat să caute colacul de salvare în altă parte. 

„Îi reamintim lui Vlad Filat că actuala coaliție neputincioasă a fost negociată cu Ghimpu, Lupu, Plahotniuc și alții, nu cu noi, la ei să caute colacul de salvare, nu la PPEM. Sau poate să-și încerce din nou norocul la PCRM, un partid care a demonstrat că la nevoie poate fi un bun partener de jocuri de culise pentru PLDM și PDM”. 

Precizăm că astăzi pe tribuna.md a apărut un interviu cu liderul PLDM, Vlad Filat. Întrebat dacă va colabora cu grupul conus de Iurie Leancă, în cazul în care mai pleacă un deputat din fracțiunea liberal-democrată , Filat a spus că asta ar depinde de Iurie Leancă.   

„Am auzit și eu astfel de afirmaţii și cred că, dacă se va ajunge la o astfel de situaţie, aceasta va fi un adevărat test pentru Iurie Leancă. Or, el va trebui să demonstreze ce-și dorește cu adevărat: integrarea europeană a țării sau funcţii și pârghii administrative. Integrarea europeană a țării poate fi susţinută atât condiţionat, cât și necondiționat. Nu aș vrea să intru în detalii și să-i dau sfaturi fostului meu coleg, dar să nu credeţi că noi nu înțelegem ce se întîmplă cu adevărat în politica moldovenească, cine și ce sfori trage și care sunt scopurile urmărite în realitate”, a declarat Filat. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *