Politică

LEANCĂ le răspunde separatiștilor: dorim ca Zona Economică Liberă cu UE să includă ambele maluri ale Nistrului

Şeful Guvernului de la Chişinău a spus că Moldova este interesată într-un dialog constructiv şi deschis cu Moscova pentru a impulsiona relaţiile bilaterale în diverse domenii.

„Vizita dumneavoastră este un bun prilej pentru a face un schimb de opinii privind cooperarea economică, evoluţiile în procesul reglementării transnistrene, situaţia muncitorilor migranţi, dezvoltarea relaţiilor culturale bilaterale”, a declarat Iurie Leancă.

Prim-ministrul a apreciat înalt poziţia oficială a Federaţiei Ruse privind respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova cu elaborarea unui statut special al regiunii transnistrene în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internaţional a ţării.

La rîndul său, Dmitri Rogozin a reconfirmat faptul că Rusia va respecta în continuare aceleaşi principii. Totodată, vicepremierul rus s-a arătat interesat în ce măsură summitul de la Vilnius va afecta regiunea din stînga Nistrului.

Referindu-se la impactul procesului de integrare europeană asupra reglementării conflictului transnistrean, Iurie Leancă a specificat că încercările de a contrapune aceste procese sînt artificiale şi nu au un temei real. Şeful Cabinetului de miniştri a precizat că Chişinăul a invitat din start la negocierile cu UE partenerii din regiunea transnistreană.

„Nu purtăm negocieri ascunse de ochii celor de la Tiraspol, dorim ca Zona Economică Liberă cu UE să includă ambele maluri ale Nistrului, astfel încît să aibă de cîştigat toţi cetăţenii Republicii Moldova”, a precizat Iurie Leancă.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin se află în Republica Moldova cu o vizită de două
zile.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *