Actualitate

Leancă nemulțumit de faptul că mulți șoferi băuți scapă nepedepsiţi

Șeful Guvernului a dispus institurea unei comisii care timp de o lună să evalueze activitatea tuturor celor responsabili în acest sens: medicii, ofițerii de urmărire penală, procurorii, dar și judecătorii.

„Să vedem unde se produce în sistem acest blocaj. Statisticile arată că numărul dosarelor finalizate este foarte și foarte mic. Și eu nu o să mă mir dacă vom constata că se poate întâmpla un accident în cazul unui șofer care a fost prins beat la volan și pe dosarul respectiv nu a fost nicio finalitate”, a declarat Iurie Leancă.

Mai mult, în urma raportului comisiei va fi publicată și lista celor care se fac vinovați de faptul că mai multe dosare nu sunt duse la bun sfârșit.

„E foarte dureros în fiecare dimineață, când primesc un mesaj de la ministrul de Interne despre ceea ce se întâmplă în țară, de regulă, constat că s-a mai produs un accident. Asta în pofida faptului că poliția a întreprins mai multe acțiuni și activități necesare și benefice”, a mai spus Iurie Leancă.

Totodată, premierul a cerut ministrului Tehnologiei Informației să evalueze și mecanismul prin care șoferii obțin permisul de conducere.

„Nu exclud că acolo avem mai multe deficiențe, să vedem că procesul este transparent, că nu se cumpără aceste permise de conducere, astfel încât cel care îl primește, într-adevăr este bine pregătit pentru a șofa într-o manieră sigură. Eu înțeleg că starea de ebrietate, incompetența șoferilor de regulă generează astfel de accidente, care se soldează cu decese”, a mai spus Leancă.

Comisia de evaluare va fi formată din reprezentanți ai Ministerului de Interne, Centrului Național Anticorupție, Ministerului Sănătății, Ministerului Justiției, dar și ai Procuraturii Generale.

sursa: jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *