Politică

Leancă PUNE LA ZID așa-numita “administrație” din Transnistria: Tiraspolul merge spre autoizolare

„În dialogul pe care-l purtăm cu administrația de la Tiraspol aducem mereu aceste argumente, dar, regretabil, aceasta mizează pe niște speranțe și idei inacceptabile, cum ar fi recunoașterea Transnistriei sau negocierea unui protocol separat cu UE. Aceste lucruri, însă, nu se vor produce, iar autoritățile autoproclamate împing regiunea spre autoizolare, ceea ce va avea efecte nefaste asupra oamenilor și mediului de afaceri. Iată de ce mizăm pe faptul că rațiunea va prevala. Mai ales că studii realizate de experți internaționali arată că Acordul de Liber Schimb va avea efecte pozitive și va duce la creștere economică în regiune", a menţionat șeful executivului de la Chișinău. 

Leancă s-a referit și la situația în care se vor pomeni agenții economici din stânga Nistrului, dacă autoritățile de la Tiraspol vor continua să se îndepărteze de parcursul pe care îl face Chișinăul. 

"Pentru noi este crucial ca toate întreprinderile din Republica Moldova, indiferent dacă activează pe partea stângă sau dreaptă a râului Nistru, să beneficieze de prevederile celor două acorduri. În acest context, la conferința ‘Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean", care s-a desfășurat pe 30 octombrie, la Landshut, Germania, am propus crearea unui subgrup de lucru cu privire la comerț și exporturi, a cărui activitate să fie direct supervizată de conducere. De asemenea, am reușit, împreună cu Comisia Europeană, să extindem până la finele anului 2015 regimul de preferințe autonome comerciale pentru întreprinderile din regiunea nistreană. Este o decizie fără precedent, îndreptată totalmente spre binele celor din stânga Nistrului”, a mai spus Iurie Leancă. 

Amintim că astăzi, 28 noiembrie, la Vilnius R. Moldova parafează Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană. 

Sursa: Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *