Ultima oră

Leancă și Corman anunță măsuri excepționale, după un blocaj dubios în Parlament

Premierul Iurie Leancă a luat această decizie după ce s-a consultat și cu președintele Parlamentului, Igor Corman, care la fel s-a arătat nemulțumit de atitudinea unor deputați și felul în care au fost blocate în Comisii aceste legi.

”Nu putem întârzia în avansa cu aceste legi, pentru a crea cadrul necesar și a avansa cu reformele. Este vorba de proiecte care nu pot fi amânate”, a menționat Iurie Leancă.

Surse din PLDM spun că premierul Iurie Leancă a luat această decizie după ce câțiva deputați din acest partid nu au vrut să accepte să voteze în Comisia economie buget și finanțe câteva proiecte legate de domeniul asigurărilor, securitatea sitemului bancar și securitatea financiară a țării. Unul dintre aceștia se pare că este Veaceslav Ioniță, care a și plecat din țară la sfârșitul săptâmânii trecute.

Potrivit Constituției, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Parlamentului asupra unui program, unei declaraţii de politică generală sau unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, declaraţiei de politică generală sau proiectului de lege, a fost votată. Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat se consideră adoptat, iar programul sau declaraţia de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

Sursa: realitatea.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *