Comentariu

Lecţiile fascistului Rogozin

Nu e vorba de poza care face furori pe Facebook, cu Dmitri Rogozin cu pistolul la capul unui bărbat care doarme, deşi adormitul aduce destul de mult cu Moldova zilelor noastre. Ar mai vrea Rogozin să aibă atâta putere, pe când el e doar „un clovn şovin, e un şarlatan politic cinic”, cum l-a caracterizat exact, poate prea blând, Constantin Tănase.

L-am văzut într-o poză pe Rogozin având în spate, pe perete, portretul lui Medvedev, preşedintele actual al Rusiei, marioneta lui Putin. Mi-am amintit de matrioşka – păpuşa rusească, care întotdeauna ascunde în ea altă păpuşă. După portretul lui Medvedev se ghiceşte portretul lui Putin, care după câştigarea alegerilor se răfuieşte în voie cu adversarii săi politici şi umple închisorile într-o veselie cu cei care-l contestă. Era de bănuit mişcarea lui Putin – îşi nimiceşte adversarii şi oponenţii din Rusia, după care trece graniţa, ca un „pacificator”, să-i rezolve şi pe alţii.

Cine era mai bun pentru rezolvarea Transnistriei, dacă nu Rogozin, cel care ne-a făcut fascişti? Dacă noi eram fascişti pentru că ne apăram ţara, pe care tot el a făcut-o coteţ, atunci ce e Rogozin? Oare el nu se comportă ca un porc în coteţul altuia, acolo unde nu-i fierbe oala? Venit în Moldova ca boier, Rogozin ne ameninţă că, dacă ne simţim români, atunci să ne luăm gândul de la Transnistria. Păi care-i treaba ta, Dima, cu identitatea mea?

Oricum, mişcarea lui Putin cu clovnul său mi se părea previzibilă. Că doar ruşii care au ieşit în stradă după alegerile dubioase nu-s idioţi. Mi se par mult mai îngrijorătoare reacţiile politicienilor noştri, care fac pocloane şovinului, sau fascistului, sau clovnului – Dima Rogozin. Asta îmi dă de bănuit. Că după portretele oficiale, pe care le au pe pereţi – politicienii noştri ţin portretul lui Putin.

Şi altceva. Jenant. A ajuns un clovn şovin să laude politicienii moldoveni. Să le fie ruşine!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *