Timpul Liber

Lecțiile primăverii

La geografie, am studiat că primăvara clima este cea mai mofturoasă. La biologie, am aflat că oamenii de știință încă cercetează misterul bulbilor, al arbuștilor, al plantelor perene și bienale care știu să înflorească în această perioadă. La matematică, am învățat să scad hainele groase de pe mine și privirile ranchiunoase ale iernii.

La lecțiile de muzică, am ascultat sunetul primăverii, pus pe note de Vivaldi. La ora de limba română, am memorat că „a cunoaște-nseamnă iarnă,/ a iubi e primăvară”, iar în această perioadă, când „înnebunesc salcâmii”, nu poți fi cuminte.

Razele soarelui de primăvară au puterea mirifică de a dezgheța inimile, de a oferi soluții situațiilor incerte și de a ne demonstra forța speranței. Primăvara știe cum să pună lucrurile la locul potrivit și să ne ofere cele mai incredibile daruri. Iar zilele calde de primăvară devin răspunsul perfect pentru întrebările adunate pe timp de ger.

Suntem mai predispuși să acceptăm și să oferim iubirea și prietenia necondiționată. Râdem și iertăm mai des. Primăvara e momentul când după o suferință lungă, te trezești dimineața și-ți dai seama că te-ai însănătoșit, că ești tu, cel sau cea dinainte, mai bun, mai sincer. Și când, după nopți lungi și zile posomorâte, ne privim în oglindă și ne vedem așa cum suntem – simpli, vii, frumoși.

Primăvara este la fel de caldă ca îmbrățișarea omului drag și suavă ca sărutul acestuia. Este la fel de dulce ca o prăjitură de cireșe împărțită în doi. Primăvara miroase a verde crud, iar eu abia aștept să merg în parc și să urmăresc mugurii pocnind a viață.
 
TIMPUL(Suplimentul Femeia)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *