Bună Dimineața

Legea antifumat nu este luată în serios de autorități

Ion Șălaru, vice-directorul Centrului de Sănătate Publica a anunțat săptămâna trecută, într-o conferință, că legea nu va fi respectată de la 31 mai. „Noi nu suntem idealiști sau rupți de realitate ca să credem că, începând cu 31 mai, legea va fi sută la sută respectată”, a comentat vice-directorul Centrului de Sănătate Publică. Potrivit lui Șălaru, se oferă încă o lună de zile pentru ca oamenii să fie informați referitor la schimbările ce urmează să intervină.

În aceeași ordine de idei, Aliona Serbulenco, vice ministru de la Ministerului Sănătății a anunțat în cadrul unui eveniment de informare, că urmează o lună de informare intensă, în care nici cetățenii, nici persoanele juridice nu vor primi amenzi, ci vor fi informați despre prevederile legii. „Am făcut eforturi de a face o campanie de informare. Am participat la diferite ședințe, emisiuni, am făcut un efort să venim în susținerea și încurajarea oamenilor de a respecta legea”, a continuat vice ministrul Sănătății.

Două declarații contradictorii cu ceea ce a fost adoptat de Parlament acum un an de zile. De ce mai avem o lege bătută în cuie dacă putem să nu o respectăm?

Nu mi-am propus să boicotez legea sau să fac invitație la nerespectarea ei, însă vreau ca autoritățile noastre să ia legile în serios și să nu le interpreteze greșit. 

Cetățenii simpli nu au timp de citit legi, ei seara privesc televizorul și citesc ziare, iar dacă o persoană cu funcție de răspundere în stat a declarat ceva, oamenii îi vor da ascultare și îi vor urma exemplul. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *