Ultima oră

Legea lustraţiei din România este neconstituţională

Curtea Constituţională precizează, într-un comunicat de presă, că a soluţionat, în cadrul controlului anterior promulgării legii, sesizările formulate de un număr de 29 de senatori, respectiv 58 de deputaţi, privind neconstituţionalitatea Legii lustraţiei, prin care se urmăreşte limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989.

"În urma deliberării, Curtea Constituţională a constatat, cu majoritate de voturi, că Legea este neconstituţională. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru", se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Amintim că, proiectul legii a fost adoptat miercuri, 19 mai, în Camera Deputaţilor cu 203 voturi „pentru”, 40 voturi „împotriva” şi 12 abţineri. Legea interzicea foştilor demnitari comunişti să mai deţină o serie de funcţii publice vreme de zece ani.

Timpul.md, cu referire la Gândul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *