Actualitate

Legea privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de noroc va fi publicată mâine în Monitorul Oficial

Conform documentului, reglementarea de stat a activităţii în domeniul organizării şi desfăşurării jocurilor de noroc se realizează de către Parlament, Guvern, Ministerul Finanţelor şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale, în funcţie de atribuţiile acestora.

De asemenea, se preconizează modificarea sistemului de impozitare a tuturor cîștigurilor din jocurile de noroc și interzicerea publicității domeniului. Totodată, este prevăzută limita de vîrstă de 21 de ani pentru persoanele ce pot participa la jocuri de noroc. La fel, toate automatele de joc cu cîştiguri băneşti trebuie să fie dotate cu dispozitive tehnice pentru a fi conectate la sistemul de monitorizare on-line de stat.

Conform proiectului, pentru a obţine dreptul de a desfăşura jocuri de noroc, cu excepţia celor ce sînt monopol de stat, companiile vor trebui să îndeplinească o serie de condiţii: capital social de minimum cinci milioane de lei (din care 70% în mijloace băneşti) la data eliberării licenţei, conducători şi contabili fără antecedente penale, experienţă de activitate de cel puțin cinci şi respectiv trei ani etc.

Documentul prevede și modul amplasării jocurilor de noroc. Acestea nu pot fi desfăşurate în: instituţiile administraţiei publice centrale şi locale, instituţiile de învăţămînt de toate nivelele, instituţiile medicale, instituţiile religioase şi de cult, culturale, în clădiri rezidenţiale, la staţiile de transport public, gări, treceri subterane, pe teritoriul pieţelor, în construcţiile provizorii (gheretă), precum şi în raza de 200 metri de la instituţiile menţionate mai sus.

La sfîrșitul lunii octombrie 2016, Camera de Licenţiere a dispus suspendarea licenţelor a 65 de agenţi economici pentru activităţile cu jocuri de noroc, miză, cazino și aparate de joc. Acţiunile de suspendare au fost cauzate de multiplele încălcări constatate în cadrul actului de control efectuat de Inspecţia Financiară din subordinea Ministerului Finanţelor și investigaţiilor efectuate de Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul Național Anticorupţie.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *